Hilissügis



Peale lugemise võiksid vaheajal mõne tiiru ikka õues ka teha. Õpetaja käis juba ja leidis eest sellised looduspildid.
Siin sulle ka pusled vahvatest raamatutest, mida ettelugemispäeval lugesime.Toredat koolivaheaega!



















Loodan, et veedad selle koos hea sõbraga. Muidugi - õigesti arvasid! See hea sõber on ju raamat. Praegu on lugemiseks just sobiv aeg. Vara läheb pimedaks, õues on märg ja porine. Mets on hall ja nukra näoga, sügisvärvid kulunud. Hea on soojas toas tugitooli pugeda ja raamatu seiklustega kaasa minna. Seda sa ju tead, mida lugeda, aga alati on sul võimalus ka ise endale sobiv raamat valida.
Mõnusat lugemist!



20.oktoober - ettelugemise päev

Ettelugemise päev on austusavaldus asendamatule sõbrale - raamatule. Eesti Lastekirjanduse Teabekeskuse poolt ellu kutsutud ettelugemise päeva korraldatakse juba kaheteistkümnendat korda. Ka meie koolis loeti ette igas klassis katkendeid Edgar Valteri raamatutest ning õpetajad tutvustasid oma lapsepõlve lemmikraamatuid ja lugesid sealt ette.

Getrin ja õpetaja olid kutsutud 1. ja 2. klassi õpilastele lugema. Getrin oli väga hoolikalt valmistunud ja lapsed kuulasid teda hiirvaikselt.

Sügise lehesajupäev ja sünnipäev tulid vahvalt välja. Külas olid ka 2. ja 4.klassi õpilased. Sügise sünnipäevalaud oli rikkalik, esindatud olid enamus köögi -ja puuviljadest. Võistkondadest valiti parima maitsmismeelega õpilane, kes pidi, silmad kinni seotuna, ära arvama maitsmise teel, millise köögivilja või marjaga on tegu. Kõige rohkem läksid segi pohl ja jõhvikas. Ja oi, kui kibe oli sibul!
Veel tuli ära arvata pildi järgi, missugune köögivili on pildil ja missugust taime osa me kasutame toiduks?
Muidugi sai palju nalja Jassi ja Sassi kõrvitsakasvatamise loos, kus Sassil kasvas selline kõrvits suve jooksul, et üksinda ei jaksanud tõstagi, Jassi oma aga mahtus taskusse. Miks Jassi oma nii väikseks jäi , oli ilma arutlematagi kõigil selge.

Õhtupoolikul läks lehesajupäev üle klassiõhtuks. Seekord olid klassiõhtu juhtideks Silleriin, Kimberly ja Aleks. Kimberlyl olid huvitavad viktoriiniküsimused, aga juhtus nii, et kõik võistkonnad kogusid ühepalju punkte. Kui oli palju söödud ja joodud, mängisime mänge ja tantsisime. Tore oli lehtede sees sahistada.





Silleriinil on 12 oktoobril sünnipäev. Palju õnne!

Õpetaja joonistada ei oska, sul tuleb see kindlasti paremini välja. Siin on sulle abiks ühe joonistamisprogrammi Tux Painti tööjuhend. Proovi.
Programmi saad alla laadida
siit.
Lisasin sulle siia ka kaks puslet sügisest, sest soovisite, et puslesid oleks rohkem.




Mõnikord on huvitav vaadata laste töid ja tegemisi teistes koolides . Harmikate tore idee sügise tunnuste väljatoomisel meeldis meilegi. Rühmatööna valmisid kolm sügispuud, kus oli kirja pandud väga palju sügise märke nii loodusest kui inimeste toimingutest.




Oma suvel loetud raamatutest jutustasime raamatukogus. Tublid lugejad ja jutustajad olid Getrin, Janet, Kimberly ja Sven
Järgmine lugemiskontroll on 6.nov.
Informatsiooni lugemise kohta leiad ka ajaveebi vasakult servalt.



Veel meie koolialguse tegemisi.
Siin on meie suvejutud ja joonistused.
Kunstiõpetuse tunnis valmisid vahvad kaardid.