18.veebruar


Täna oli pakasetaat eriliselt kuri ja sai võidu ka. Kuid mis seal ikka, eks vahel ole tore tõelist külmapüha ka pidada.

Alla ei vandunud seekord Kimberly ja Elina ning tulid kooli. Veel enamgi, võtsime kätte ja proovisime videos näidatud katse õues läbi teha.

See toimis täielikult ja oli huvitav nähtus. Viskasime üksteise suunas vett, kuid keegi ei saanud märjaks. Õhku visatud veejoast tekkis pilveke peentest jäänõeltest ja lumehelbekestest. Kohe tekkis aga palju küsimusi, miks? ja kuidas? See on juba suurem uurimine ja lihtsam on aru saada siis, kui oled tutvust teinud füüsikaga.









Pakane paugub ikka.

Aga päike piilub aknast sisse ja klassis on nii mõnus tööd teha. Küllap sellepärast meie klassi lapsed ei tahagi külmapühi pidada, isegi Märtin kõige kaugemalt on iga päev kohal. Kes leidis, et kodus on igav ja kes jälle kartis, et jääb matemaatikas teistest maha. Tublid igati. Isegi Aleksil tekkis täna soov kooli tulla.
Huvitav kas käreda külmaga õues veesõda saaks pidada. Ah et saad märjaks ja muutud jääpurikaks. Ehee, vist ei olegi nii. Vaata videot ja proovi järele.


15.veebruar

Aleksil on sünnipäev, aga Aleks kartis külma ja ei tulnudki kooli.

Väga tublid, Mark ja Janet !

28. jaanuaril lõppes Harjumaa Pranglimise peastarvutamise Meistrivõistluste I etapp.

Meie klass võistleb nüüd koos 5. ja 6. klassiga. Ja mis selgus!
Eraldi 4. klasside hulgas terves maakonnas
Mark - I koht
Janet - II koht.

Oskajate grupis (4. - 6.kl.) Mark 11. koht ja Janet 13.
Ka kogu klassi tulemus oli hea - 8. koht ja kõigi 10 õpilase tulemus läks kirja.
Ees on kohe ka II etapp. See kestab kuni 18. veebruarini. Loodame, et ka siis läheb hästi. Muidugi tuleb veel kõvasti harjutada.
Klassiõhtu

Üksmeelne soov oli veel jaanuari lõpus teha klassiõhtu.
"Kui paneks õige punkti eelmisele lugemisaastale ja tutvustaksime loetud raamatutegelasi," arvas Kaili. Igatahes tore mõte.

Nii oligi 27. jaanuari õhtupoolikul võimalik kohata 4. klassis Punamütsikese vanaema, haldjaid, hiirekesi, Pipisid, Kunksmoori ja teisi tegelasi.
Viktoriin oli seekord kasside teemal. Kindlasti mahtusid õhtusse ka vanad tuntud mängud. Rahulikult suudeti mängida ka liiklusmemoriini. Tantsuks läks alles päris lõpus. Ikka lühikeseks jäi aeg, tundus kõigile.