Keskkonnanädala ettekanded

Keskkonnanädala paljudest tegemistest oli meie jaoks kõige tähtsam arvutitundides valminud keskkonnateemaliste esitluste ettekandmine kogu kooli ees. Olime selle nimel palju vaeva näinud, aga kartsime esinemist ikkagi.
Meilt esinesid:

1. Janet " Minu koduasula Alavere"


2. Elina" Jõelähtme jõgi"

3. Silleriin " Voose küla"

4. Kaili  " Pikva küla"

5. Getrin " Minu kodutalu Salislepa"

6. Märtin -  omaloodud veebimäng  prügi sorteerimise kohta.

Ettekanded läksid tegelikult väga hästi. Janet tõi välja, missugused on Alaveres ilusad kohad ja mis koledad, missugune võiks olla tema unistuste koduküla ja kuidas oma koduümbrust puhtana ja kaunina hoida. Elina ettekandes oli näha tema enda tehtud fotosid Jõelähtme jõest, mis saab alguse meie kodukoha ligidalt Rasivere külast. Lisaks võisime esitlusest kohe vaadata ka videoklippi kopra tegemistest. Elina esinemine oli julge ja ladus nagu teistelgi. Kaili iseloomustus oma koduküla Pikva kohta  oli põhjalik ja huvitav. Silleriin oli uhke ja tõi välja oma esitluses, et tema õde tegi ideekavandi Voose küla logo jaoks. Väga huvitav oli kuulata Getrini juttu oma muuseumi sisutamisest ja plaanidest ja näha kauneid fotosid oma koduümbrusest. Teame, kui ilus seal on, oleme ju Getrinil külas käinud klassiga. Igaüks võiks oma koduümbrust puhtamaks ja kaunimaks muutma. Selleks on palju võimalusi. Üks nendest oli õpetaja ja Getrini idee kinkida igale kuulajale üks seemneke. Mis sellest seemnest võrsub - olgu üllatuseks. Soovitus oli see pista mulda, mitte hamba alla.
Kui kõiki ettekandeid kuulati vaikselt suure huviga, siis nalja ja elevust tõi Märtini prügi sorteerimise mäng. Seda võid mängida siin edaspidigi ja harjutada prügi sorteerimist.

Jalgrattamatk Pikvale veisefarmi

Väga vahva päev oli. Tore, et kõik said kaasa tulla, kõigil olid jalgrattad ja hea tuju. Ka soe kevadilm aitas päevale kenasti kaasa. Oleme väga tänulikud perekond Kaljumäele, kes kutsus meid külla oma farmi vaatama ja kostitas veel lisaks kõigele pannkookide ja banaanimoosiga. Need maitsesid küll võrratult. Ka avar õu pakkus huvitavat vaatamist ja mõnusat äraolemist.






Janeti sünnipäev

Janeti sünnipäeva tähistasime 20. aprillil. Palju, palju õnne, Janet!

 

Janet on väga töökas, abivalmis ja hea klassikaaslane.