Käisime KUMUS

15.novembril käisime Tallinnas Eesti  Kunstimuuseumis e. KUMUS. Seal oli väga tore ja kõik oli hästi huvitav. Väikestele tekitasid elevust ühed tugitoolid, mis olid tehtud auto kummidest. Muuseumitunnis alustati juttu 18 sajandist ja me saime palju uusi teadmisi. Meile anti ka töölehed, mis me pidime täitma. Kui tund oli läbi, saime vaba aega ja ise ringi liikuda. Väga huvitav oli üks väljapanek, kus olid vanamoelised kleidid, sai vaadata vanu moeajakirju ja vanu filme. Tore päev oli.


Janet, fotod Getrinilt

Väljasõit Eesti Meremuuseumi

8. novembril oli meil võimalus sisse astuda Paks Margareetasse. Kes siis seda torni ei tunneks Tallinna pildis.
Giid näitas meile vanu merega seotud asju.Tuletornisid. Näiteks kuidas vanasti hoiti ära, et laevad karidele ei sõidaks. Kõige vanem oli Kõpu tuletorn. Saime tuttavaks ka morsetähestikuga. Morsetähestikus sõnu või sümboleid andsime edasi taskulampidega ja teised pidid ära arvama, mis me öelda tahtsime.Me saime ka lühifilmi vaadata ja huvitav oli allveearheoloogia tuba, kus sai laevavrakke vaadata.
Sven

Kui me kõrgele üles läksime, siis oli õudne, sest trepid liikusid ja kui me Paks Margareeta katusel olime, siis mulle tundus, et põrand ka liikus. Sealt oli aga ilus linna vaadata. Me nägime seal laevu ja lauluväljakut.
Aleks

Küsitlus

Inimeseõpetuse tunnis ühiselt koostatud küsimused on kõigile, meie kooli õpilastele, vastamiseks siin

Küsitluses uurime, kuidas keegi kasutab oma vaba aega.

Tere üle hulga aja ja head kooliaastat!

Aeg möödub kiiresti, lausa linnutiivul, armastatakse öelda. Nii ka meil. Märkamatult on saanud suvest sügis, käes juba 2. õppeveerand - november. Kaua võtsime hoogu, kas jätkata oma veebipäevikut või mitte. Fred Jüssi on öelnud:"Aeg on inimese väärtuslikem varandus. Kui sul ei ole midagi öelda, siis ära raiska enda ja ennekõike teiste aega." Kas meil on midagi öelda? Kui, siis ainult võibolla meile endile. Fotod ja jutukesed. See on üks võimalus, kuidas säilitada pilte meie ühistegemistest ja õppimisest, väljasõitudest ja klassiõhtutest.  See veebipäevik oleks nagu meie klassi kroonika, meie ajalugu, mida on hea hiljem sirvida. Lisaks on siin alati käepärast võtta vajalikku informatsiooni, huvitavaid linke ja harjutamiseks õppemänge. Seega jätkame. Kuna meil on klassis ka fotohuvilisi, siis loodan edaspidi pilte ja vahvaid kirjutisi juba teilt, 6. klass.
Õp. Maimu