I õppeveerandi lõpp

Veerandi viimane päev oli üsna mõnus. Õpetaja luges ette katkendeid uutest raamatutest ja siis läksime külla külaraamatukogusse. Raamatukogujuhataja ei lugenudki seekord, vaid hoopis jutustas. Jutustas muinasjutte ja seda oli palju toredam kuulata, kui ise lugeda, sest ta jutustas nii huvitavalt. Saime ka ise mõelda, kuidas muinasjutt võiks lõppeda ja oma versiooni välja pakkuda. Kõige lõpuks aga voltisime ühe muinasjutu peategelast - konna. See oli juba päris keeruline, aga välja tuli.

Ja muidugi saime sellel päeval tunnistused. Enamusel tulid naerunäod ette, vaadates tunnistust, aga kolmel poisil läks ilme ikka küll tõsiseks. Põhjust ka oli, eks vanasõnagi ütleb - kuidas töö, nõnda palk, või - kuidas külvad, nii ka lõikad.

Klassiõhtu

21. oktoobril toimus meil klassiõhtu. Seekord hoopis isemoodi. Õhtu juhid olid Kimberly ja Kaili. Kõik pidid kujutama mingit looma ja siis ennast tutvustama. Klassi oli toodud suur pehme vaip, kus oli veel hulganisti pehmeid karvaseid mänguloomi. Parimatele kostüümidele ja tutvustustele olid ka auhinnad. Svenil oli küll hirmuäratav mask. Ta nimetas ennast selgroogseks luukereks. Getrini poolt oli muusika, mänge oli nii palju mõeldud, et vägisi tuli ajast puudu ja siis veel traditsiooniline viktoriin. Kõigil oli lõbus.



Ahhaa teaduskeskuses

20. oktoobril oli meil põnev päev Ahhaa teaduskeskuses, mis pakkus huvitavat tegevust, seiklusi, kasulikke oskusi ja mõnusat ajaviidet Ja ohhoosid ning ahhaa-elamusi saime tõesti küllaga.
Kõige põnevam oli muidugi kosmosesüstikut meenutav nn 4D elamuskapsel, mis viis meid filmi vaatama ja tundmatule planeedile seiklema. Töötoas meisterdasime planeetide ketti. Siin hiilgas Märtin oma teadmistega. Kõik planeedid olid peas ja õiges järjekorras.
Veel saime tutvust teha uute eurorahadega, uurida, kuidas tekib tornaado, kuhjuvad liivaluited, proovida lamada naeltel, teada saada, kui palju kaalud Maal, Marsil, Jupiteril ja teistel planeetidel, mängida osavust ja tähelepanu nõudvaid mänge. Igati põnev päev.






Uus õpetaja

Reedel tähistasime õpetajate päeva.
Muljed sellest:
Sven: Meie õpetajaks oli Pavel 9.klassist.Ta ütles ette rasked arvud ja pakkus meile kommi. Pavel lubas kasutada matemaatikas igasuguseid abivahendeid - kalkulaatoreid, telefone, pinginaabrilt vaadata. See päev oli tore. Tahaks ise ka õpetajate päeval õpetaja olla.
Kaili: Mind häiris Paveli ükskõiksus. Tema olek oli kuidagi liiga ebaõpetajalik.Kui mul sai töö valmis, küsisin, mis ma edasi pean tegema.Pavel ütles, et tee matemaatikat või midagi, mul suva.
Aleks: Minu arvates oleks hea õpetaja selline, et tal ei ole ükskõik ja ta ei lubaks maha vaadata . Ja telefoni pealt arvutada. Muidu mulle meeldib see õpetaja, kes meil praegult on.
Getrin: Iseenesest oli tore päev.Minu jaoks peaks õpetaja olema hoolikam ja klassis ringi käima, et veenduda mitte mahakirjutamises.Õpetaja peab olema hea diktsiooniga, nii et kõik õpetajast aru saaksid. Õige õpetaja ei tohi lasta maha kirjutada. Õpetaja peab olema reibas ja ei tohi olla unine.