Head uut aastat!
Põnevaid ettevõtmisi, häid hindeid, püsivust ja jaksu, rohkem mõistmist ja hoolimist!

Ja kindlasti ilusat lumist talveilma ja toredat vaheaega!


Tore jõulupäev Tallinnas.
20. detsembril võtsime kätte ja läksime rongiga sõitma. Muidugi oli plaan külastada jõuluehtes pealinna, käia vanalinnas, vaadata ringi jõuluturul ja siis kinno. Raekojaplatsil põikasime sisse ka Euroopa vanimasse apteeki - Raeapteeki. Seal oli küll põnevaid imerohtusid välja pandud, mida kasutati vanasti. Kinos vaatasime 3D filmi " Lustakad jalakesed", mis oli väga lõbus.






Jõulupidu Voose Rahvamajas

17. detsembril kutsuti meid Voose Rahvamajja jõulupeole. See tekitas palju elevust ja loomulikult tahtsid kõik minna.

Külakostiks otsustasime õppida selgeks ja esitada katkendi Astrid Lindgreni raamatust "Bullerby lapsed". Lugu jutustas Anna ja Liisa poeskäigust, kus nad pidid mitu korda tagasi minema, sest unustasid vajaliku ostmata.
Lugu oli lõbus, natuke läks sassi ka, aga seda ei pannud vist keegi tähelegi.
Klassi jõulukaardid ja luuletused

Jälle saabunud on talv,
lastel kõigil peas on salm.
Kingisoovid soovitud,
etteasted proovitud.

Kuuski tuppa toodud juba,
jõuluehtes kogu tuba.
Seinal ripub meil suss,
kinke toob päkapikk Juss





Jõuluvanal habe ees,
sest ta on ju jõulumees.
Punast mantlit kannab ta,
Seda näinud sina ka.

Seljakott tal seljas suur,
teha tuleb suur tuur.
Põhjapõdrad saani ees,
jõuluvana tugev mees.
Janet


Ilusat jõuluooteaega

Siin midagi ka jõuludeks

Interneti turvalisus
Internet on suhtluskeskkond nagu iga teinegi sinu elus, seega kehtivad seal samad viisakusreeglid ja suhtlusnormid, mis iga päev kehtima peaksid.

Oleme nüüd kahel tunnil rääkinud interneti turvalisusest, vaadanud ja kuulanud videoloenguid, mis on küberkiusamine, kuidas kontrollida ja luua selline salasõna, mida keegi ei oska ära arvata, kuidas muuta oma konto seadeid ja profiili, et see oleks nähtav ainult sõpradele.
Arvan, et oleme kõik targemaks saanud selles valdkonnas.

Tagasisideks palun täida ankeet, mille leiad siit

Kooli sünnipäev

on lähenemas. Kooli sünnipäeval traditsiooniks saanud konverentsil esineb meie klass projektitööga tervislikust toitumisest. Uurimisandmed on kogutud oma kooli õpilastelt 5. - 9. klassini, nende põhjal on koostatud diagrammid ja 23. novembril, kooli sünnipäeval, on esitlus.
Meie esitlust raamatuna vaata siit

Tuleta meelde ja tee läbi ka eelmisel aastal kooli sünnipäevaks valminud viktoriin. Kooli vanusele pane muidugi üks aasta juurde ja õpilaste arv koolis on sellel aastal 77.




"Suitsuprii klass"

oleme meie ka. Sellel võistlusel osaleb tänavu 761 klassi. Meie klass nende hulgas.

Võistluses osalevad õpilased on oma allkirjaga lubanud jääda kogu võistluse perioodil oktoobrist aprillini tubakavabaks. Kui mõni õpilane hakkab võistluse jooksul suitsetama või ei suuda loobuda, siis klass langeb võistlusest välja. Võistlus on vastastikuse aususe põhimõttel, õpilased kontrollivad enda ja oma klassikaaslaste tubakavabaks jäämist ise.
Noh ma loodan, et meie klass oli enne ja jääb ka peale aprilli tubakavabaks. Tegelikult olen kindel, sest usaldan ja usun teisse.

Õp. Maimu
Head uut kooliveerandit!


Toredat vaheaega!

Võibolla leiad aega joonistamisekski. Õpetaja proovis ka veel ühe pildi joonistada. Selle pealkiri võiks olla - "Las jääda ükski mets".
Ja ära unusta ülesannet, mille kirjutasime päevikusse.

Õp. Maimu


Joonistamine

Oleme nüüd proovinud arvutis joonistada. See ei olegi nii lihtne. Õpetajal kulus sellise sügispildi joonistamiseks päris palju aega. Aga see oli ka esimene. Joonistus on tehtud programmis Inkscape.

Võibolla õnnestub meil ikka mõni töö võistlusele ka saata.
Jõudu ja kannatlikkust. Kui võistlustingimused on meelest ära läinud, saad uuesti lugeda siit
Klassiõhtu

Klassiõhtu oli juba ammu plaanis. Seekordse klassiõhtu eestvedajad olid Elina ja Aleks. Teemaks oli - huvitav peakate. Toidud olid ise tehtud. Kes valmistas võileibu, kes küpsetas muffineid, Silleriinil oli suur kuhi pannkooke, Kimberlyl vahvleid. Kõige kiiremini said siiski otsa Sveni viineripirukad.Kevadel kinkis Mark õpetajale abuusitaimi. Nüüd saime oma eestimaist arbuusi maitsta. Igatahes krõpsud, küpsised ja kommid olid täna koju unustatud. Elinal oli hulk toredaid mänge varuks ja Aleks hoolitses tantsumuusika eest.
Nagu ikka, saab aeg sellistel puhkudel eriti kiiresti otsa.
Vahva oli ja lõbus.





12. oktoober

Silleriini sünnipäev.

Õnnitleme!
Leivanädal

Leivanädal oli tore sellepoolest, et siis sai leivaküpsetamisest teada.
Kõigepealt õppisime, kuidas teha leivajuuretist. Juuretis lõhnas imelikult. Segasime juuretise vee ja rukkijahuga.
Teisel päeval lisasime veel jahu ja erinevaid asju. Esimesena tegime seemneleiva, siis tegime magusa leiva, kus olid puuviljad sees. Kolmandana tegime lihaleiva, kus olid singitükikesed sees.
Kolmandal päeval oli maitsmise päev. Minule maitses kõige rohkem magus leib. Singi oma eriti ei maitsenud, sest sain väga pekise tüki.
Mulle meeldis see nädal väga, kuna leib on kõige parem asi, mis mulle maitseb.

Kirja pani Kimberly


Õpetajate päev

Reedel, 30.septembril, oli meie koolis õpetajate päev. Päev oli väga tore. Esimene tund meil oli inglise keel. Inglise keele õpetaja oli Merily. Ta oli väga naljakas. Eriti meeldis see, kuidas ta inglise keeles tundi alustas. Kõik naersid. Siis vaatas ta kõikide kodutööd üle. Ta ütles, et need kellel on tegemata, need tõstku käed ja need saavad kommi. Muidugi kõik kavalamad tõstsid käed, kuid siis tuli välja, et kõige kavalam oli hoopis õpetaja ise. Ta andis hoopis kommi nendele, kellel oli tehtud. Siis toimus suur ümberistumine ja siis läks asi väga segaseks.
Järgmine tund oli meil siis matemaatika. Seda tundi õpetas meile õpetaja Elisabeth. See oli nüüd väga nuputamist vajav tund. Alguses pidime me kergeid tehteid tegema(kirjalikult) ja siis andis ta hästi pika tehete rea. Need, kes vastuse kätte said, said sama palju komme, kui vastus ka oli. Ma nüüd ütlen suure saladuskatte all, et vastus oli 5. Ta tegi ka natuke pilti, kuid siis astus meie päris õpetaja uksest sisse ja tegi meist pilti.
Järgmine tund oli eesti keel. Eesti keele õpetaja oli Kardo. Alguses arvasid kõik, et tund tuleb karm. Kuid tuli välja, et õpetaja küsis paljusid asju ise ka meie käest, et näiteks kuidas seda teha või kas nii on õigesti. Meile see tund ka igatahes meeldis.
Järgmine tund oli kehaline. Kehaline oli ka ju lahe. Me mängisime rahvaste palli ja saali hokit. Saali hokit mängisime poisid tüdrukute vastu. See oli suht lahe. Muidugi käisid absoluutselt igas tunnis ka mingid teised õpetajad. Näiteks kehalise tunni ajal tulid ka uued õpetajad vaatama, mida me teema ja ka pilti tegema. Kehalise kasvatuse õpetaja oli Rain.
Edasi ja viimane tund oli ajalugu. Ajaloo õpetaja oli Viola. see tund oli juba tõsisem, sest kõik olid lollitamisest väsinud. Kaks õpilast pidid ikka jutustama ka. Nemad said mõlemad viied. Ajaloost enam ei jõua rääkidagi, sest kohe tuli ju viktoriin "Kes tahab saada euronäriks???" Ka meie klass osales seal. Seal olid nii rasked kui ka kerged küsimused. Võistlus käis 5.-8. klassini. Kõikidel olid ka oma nimed. Meie rühma nimi oli "Tuupurid". Teiste nimesid kahjuks ei mäleta, sest need olid suht rasked. Viktoriini küsimused oli ise päris rasked, mõned olid kerged ka, aga siis ei oldud parasjagu meie juures, kui küsiti, nii et me ei saanud vastata. Meie jäime kolmandaks. Võitsid kuuendikud. Nemad said 10-eurose kinkekaardi lähimasse poodi, mis sai neil ju kohe ka ära raisatud. HAHAHA....Tore päev oli muidu.

Kirja pani Kaili
Märtini sünnipäev

29.september


Õnnitleme!

Tore matkapäev

Matkata on ikka mõnus. Kuigi oleme Kakerdaja rabas varem ka käinud, ei meenunud sedagi, kust  selline nimi tuli. Sai palju üle korratud ja ikka uut ka juurde õpitud. Raba on ju igal aastaajal eri näoga. Turbasambla erinevad värvitoonid, laugaste mustendavad veesilmad, tugevalt õhnav sookail, pisitillukesed huulheinad, kes putukaid söövad ...
Salakirjadest välja loetud ülesannetes olime esimesel korral 6.klassist kiiremad, teisel korral aga võitsid nemad.
Seeni oli kahjuks vähevõitu, siiski vähetuntud lehterkukeseentest puudu ei olnud.






1.september

Ilusat kooliaastat ja põnevaid tegemisi, viiendikud! Jätkame koos!
Iga asi lõpeb otsa... ja algab uus. Suvi saab otsa ja algab uus kooliaasta.


Kord kõik asjad otsa saavad,
miski pole otsata.
Läbi saab kord pakski raamat,
jõgi lõpeb otsa ka...
Koerahänd ja koidusära,
raha, vahukoorekook
saavad otsa, kaovad ära
nagu laul ja jutuhoog.
Lõpp on kord jalgpallimatsil,
unistusel, pikal patsil,
voolikul ja kuusesalul,
lõpp on kord ka kõrvvalul!
Iga asi lõpeb otsa,
saagu lõpp siis halvaks-heaks.
Aga kui tal poleks otsa,
asja kahtlaseks ma peaks.
                       /Gina Ruck-Paquet/
                      /tõlkinud Leelo Tungal/

Tervitused ja õnnitlused suve sünnipäevalastele!



Kaili - 9. juuni
Elina - 7. juuli
Mark - 6. august
Sven - 11. august

TOREDAT SUVEVAHEAEGA!







Viimane koolipäev!

Hurraa ja ongi suvi - päike, vaheaeg, vabadus...

Kooliaasta lõppes väga hästi Getrinil ja Kailil. Oma tulemuste eest õppetöös võisid rõõmu tunda ka Elina, Silleriin, Janet ja Mark. Kõik said aga lisaks tunnistusele ka ilusad tänukirjad " Tere, Kevadelt". Seda kindlasti teenitult. Vaatlusandmeid edastasite iseseisvalt, isegi fotosid saatsite, luuletusi ja haikusid sai kirjutatud ja viktoriinis olime punktiseisuga 2. kohal. Väga tublid. Üllatuseks olid veel RMK metsaviktoriini lahendajatele pühendusega meene.
Kooliaasta lõpetamine

Neljapäeval, 2. juunil veetsime toreda õhtupooliku Getrini juures. Siin oli vaatamist palju - avar õu, kaunilt kujundatud ümbrus ja isegi muuseum. Mõnus oli vabalt mängida, ringi joosta ja rattaga sõita. Ka kaasavõetud söögid - joogid said kiiresti otsa. Suur tänu Marki emale maitsva rabarberikoogi eest ja Getrini emale-isale meid vastu võtmast.